Broederlijk delen

Broederlijk delen.png

Wij mensen zijn geboren delers. Als  je er eens goed over nadenkt, delen we veel meer dan we denken. We delen voorspoed en geluk, maar ook tegenslag en verlies. Delen is broodnodig in onze strijd voor een betere wereld waarin iedereen mee is. Ook vandaag nog. En daarvoor hebben we jou nodig. Jij kan vandaag nog verandering brengen in het leven van talloze mensen in het Zuiden !

Broederlijk Delen bestaat reeds meer dan 50 jaar ! Het werkt samen met zo’n 130 lokale organisaties overal ter wereld. Samen met deze partnerorganisaties bestrijden ze succesvol armoede en ongelijkheid. Men focust op 3 thema’s: recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen, en inspraak en vrede. Elk jaar wordt een ander project uitgekozen om in de kijker te plaatsen. U kan veel meer vinden over de organisatie ( en het actuele project ) op de website van Broederlijk Delen :

 

Broederlijk Delen campagne 2021

 

Ook voor Broederlijk Delen steekt het virus natuurlijk stokken in de wielen.
Maar we willen onze medemensen in het zuiden toch niet in de steek laten.

Onze parochie steunt het project in Mikwi, Congo.

Veel Congolese boeren proberen hun akkers vruchtbaar te maken door ze vooraf af te branden. Deze ongecontroleerde bosbranden leiden soms tot het afbranden van huizen en dorpen, met dodelijke slachtoffers als gevolg. Maar niet alleen de mensen lijden onder deze praktijken. Bossen verdwijnen en de biodiversiteit gaat er op achteruit.

Boerenorganisatie COPMIKWI, één van de partnerorganisaties van Broederlijk Delen, brengt groepen samen om op experimentele velden aan de slag te gaan met groenbemesters. Deze velden worden ingezaaid of beplant met lokale planten om de grond vruchtbaar te maken. De plaats van deze velden is niet willekeurig. Ze liggen op locaties waar veel plaatselijke boeren voorbij komen. Zodat ze zien dat het ook anders kan en ze zelf vragen beginnen te stellen. Dat is de eerste manier om te sensibiliseren. Je moet het zien om het te geloven.

 

Op zondag tijdens de veertigdagentijd is onze kerk open.
Je kan er terecht tussen 10.00 en 12.00 uur. Wij verkopen zakjes met koekjes aan 5 Euro/stuk. Deze 5 Euro gaat integraal naar het project.

 

Je kan ook helpen door een overschrijving te doen rechtstreeks op de rekening van Broederlijk Delen : BE12-0000-0000-9292

 

( Stort je 40 Euro of meer, dan ontvang je volgend jaar een fiscaal attest. Hiermee recupereer je tot 45 % van jouw gift via de belastingvermindering.  Zo kan je meer delen, zonder dat het jou meer kost

 

BEDANKT VOOR UW STEUN !

Broederlijk%20Delen%202021_edited.jpg

De parochiale werkgroep broederlijk delen :

Guido en Vera Hendrickx – Foets

Leopoldlei 85 te Hoboken

guve1@telenet.be

Tel : 03 827 13 59

Zr. Gerda Gryp

Grammestraat 15 te Hoboken

gryp.gerda@skynet.be

Tel : 03 83 01 22

Francine Bollen

Daniel Baginierlaan 16 bus 6 te Hoboken

francine.bollen@hotmail.com

Tel 0485 18 40 16

​​

Wim en Puk Pilate

wimenpuk.pilate@skynet.be

Tel : 03 828 37 96