top of page

Parochieactualiteit

Bereikbaarheid van St Jozef in 2024

Herstart wegenwerken in Hoboken

Hallo beste vrienden,

Het nieuwe jaar start bijna en daar worden de wegenwerken en rioleringswerken in Hoboken opnieuw voorbereid.

We ontvingen een mededeling van het district Hoboken. In navolging van de Louisalei gaat men de Cockerillplaats aanpakken, in fasen natuurlijk, dus de nodige hinder komt er aan.

- In een eerste fase wordt een gedeelte van de Jozef Leemanslaan afgesloten ttz van 9 januari tot 12 februari (tenzij vertragingen).
Men stelt voor om de omleiding te nemen via de Cockerillplaats door de Louisalei naar het centrum van Hoboken via de Antwerpsesteenweg, Oudestraat en Broydenborglaan naar de Krijgsbaan indien nodig.
Of omgekeerd de mensen die van de Krijgsbaan komen, nemen best aan het zwembad richting rechts Broydenborglaan, Oudestraat tot Antwerpsesteenweg en verder links weg naar de Louisalei, over de Cockerillplaats en daar de spoorweg over.

- De tweede fase start, als alles goed verloopt, van 12 februari tot 26 februari. Hierbij is de spoorwegovergang aan de Kapelstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de spoorwegovergang blijven gebruiken.
Dus een andere omleiding langs Berkenrodelei, daar de spoorweg over, links langs de Harold Rosherlaan, Boombekelaan, Maccabilaan, door de Daniël Baginierlaan naar de Kapelstraat.
Of natuurlijk omgekeerd.

Of de weg langs Umicore te gebruiken is, is ons niet duidelijk.

We hopen dat jullie zich niet laten afschrikken om de St. Jozef kerk te bereiken.

Wat er nadien gebeurt (fase 3 en 4) weten we wel te melden tegen eind februari.

Beste groeten vanwege het PKG,
Francine, Leon, Guido, Vera, Geertje, Zr Gerda en Maria Michielsen

Wegenwerken.jpg
bottom of page